Το Guarkernmehl παράγεται από το ενδοσπέρμιο του φυτού Guar, Cyamopsis tetragonolobus.
Ανήκει στην οικογένεια των Λεγuminών. Η λεγόμενη φασολιά καλλιεργείται κυρίως στην Ινδία και το Πακιστάν από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, η ποιότητα, η διαθεσιμότητα και οι τιμές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον μουσώνα κατά την διάρκεια αυτή. Το Ρατζαστάν, το Γκουτζαράτ και το Χαριάνα είναι μερικές από τις πιο σημαντικές περιοχές καλλιέργειας. Οι ξηρές φασόλες Guar αλέθονται για να αποσπαστούν οι σπόροι από το φασόλι. Με ένα επιπλέον βήμα, από τον σπόρο παράγεται το υδροκολλοειδές Guar (Split) μέσω διαχωρισμού της φλούδας και του βλαστού.
Το φόνιο είναι ένα αρχαίο και θρεπτικό δημητριακό, που προέρχεται από τη Δυτική Αφρική. Συχνά θεωρείται ως μία από τις πιο παλιές καλλιέργειες δημητριακών της ηπείρου. Το φόνιο είναι ένας μικρός σπόρος, χρώματος μπεζ έως χρυσού, με λεπτή και ελαφρώς κοκκώδη υφή. Όσον αφορά την εμφάνιση, μοιάζει λίγο με ένα μείγμα από κουσκούς και κινόα, αλλά με ακόμη μικρότερους κόκκους.
Το φόνιο έχει μια λεπτή γεύση, που συχνά περιγράφεται ως ελαφρώς καρυδένια ή γήινη, και συνοδεύεται από μια ελαφριά και αέρινη υφή όταν είναι μαγειρεμένο. Είναι γρήγορο στην προετοιμασία, απορροφώντας εύκολα τις γεύσεις των συστατικών με τα οποία μαγειρεύεται.
Από διατροφική άποψη, το φόνιο είναι χωρίς γλουτένη, πλούσιο σε φυτικές ίνες, και περιέχει σημαντικά επίπεδα σιδήρου, μαγνησίου και απαραίτητων αμινοξέων, γεγονός που το καθιστά μια υγιεινή επιλογή για διάφορες διατροφές.
Η ουρία είναι μια οργανική χημική ένωση που ονομάζουμε διααμίδιο του ανθρακικού οξέος. Είναι το τελικό προϊόν του μεταβολισμού των πρωτεϊνών και άλλων αζωτούχων ενώσεων στα ουρεοτελικά ζώα (που αποβάλλουν το μεγαλύτερο μέρος του αζώτου τους με τη μορφή ουρίας μέσω μεταβολικών διαδικασιών). Σε βιομηχανική κλίμακα, η ουρία παράγεται μέσω άμεσης αντίδρασης διοξειδίου του άνθρακα με αμμωνία υπό πίεση και σε θερμοκρασίες μεταξύ 160 και 200°C.
Το προϊόν είναι εξαιρετικά υγροσκοπικό και εμφανίζεται με τη μορφή λευκών κόκκων. Είναι λευκό, κρυσταλλικό και άοσμο και δεν διαλύεται στα λίπη. Συνήθως εμφανίζεται σε συγκεντρώσεις 45%, 40% και 30%.